De deskundige en betrokken medewerkers van DUO Onderwijsonderzoek & Advies helpen u graag!

Full service

DUO Onderwijsonderzoek & Advies is een full service, onafhankelijk marktonderzoeksbureau. Onze medewerkers kennen de markt, zijn ervaren én creatief.

Kwalitatief en kwantitatief onderzoek

DUO Onderwijsonderzoek & Advies werkt sinds 1995 voor scholen in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en hoger onderwijs en voor kinderopvangorganisaties. We voeren zowel kwantitatief onderzoek – vooral online, maar ook geregeld telefonisch of schriftelijk – als kwalitatief onderzoek – focus groups, diepte-interviews, workshops – uit. Een greep uit onze expertise: Medewerkersonderzoek, Leerlingtevredenheidsonderzoek, Oudertevredenheidsonderzoek, Imago-onderzoek, Docentscan, Sociale veiligheid medewerkers, Monitor motieven schoolkeuze eerstejaars, Schoolverlatersonderzoek VO en MBO, enzovoort.

100% maatwerk

Iedere school is anders. Wij stemmen het onderzoek in nauw overleg met onze opdrachtgevers af en leveren altijd 100% maatwerk. Wij begeleiden en voeren onderzoeksprojecten uit van begin tot eind: wij stellen altijd eerst een vrijblijvend onderzoeksvoorstel op, stellen bijbehorende vragenlijsten – voor kwantitatief onderzoek – en checklists – voor focus groups en diepte interviews – op en analyseren de onderzoeksgegevens.

Indien gewenst spelen wij een rol bij de ‘nazorg’, bijvoorbeeld met workshops waarin we met de betrokken aan de slag gaan met de onderzoeksresultaten en gezamenlijk komen tot de verbeteracties.

De resultaten

De resultaten koppelen we terug met een rapport met concrete conclusies en praktische aanbevelingen. De resultaten worden uitgesplitst naar alle relevante niveaus binnen uw organisatie. Wilt u naar aanleiding van de rapportage een verdieping op de resultaten? Ook dat is altijd mogelijk.

Meer weten over onze werkwijze of concreet horen wat wij voor u kunnen betekenen?

Maak vrijblijvend een afspraak

“DUO Market Research is een fijne partner om mee te werken. Zakelijk, duidelijk en ze maken zaken niet mooier of ingewikkelder dan ze zijn.”
Sandra Beerepoot, personeelsadviseur AB Vakwerk

Hieronder stelt een aantal projectleiders zich graag aan u voor:

Anne Besuijen, MSc

Projectleider Lees verder

Dr. Irene van Bokhoven

Projectleider Lees verder

Na haar studie Sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en master Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam is Anne in 2019 begonnen als assistent-onderzoeker bij DUO Onderwijsonderzoek & Advies. Inmiddels richt zij zich als projectleider ook op kwantitatief onderzoek onder (oud-)leerlingen in het voortgezet onderwijs.

“Wat mij voornamelijk aanspreekt in het werk, is de directe vertaalslag naar de praktijk. Ik vind het belangrijk, en tegelijkertijd ook een uitdaging, om klanten door middel van gedegen onderzoek concrete inzichten te verschaffen en daarmee een bijdrage te kunnen leveren aan hun ontwikkeling.”

Na haar opleiding Medische Biologie heeft Irene als wetenschappelijk onderzoeker gewerkt op de afdelingen Pedagogische Wetenschappen en Kinder- en Jeugdpsychiatrie aan de VU en bij het UMCU. Sinds 2017 werkt zij bij DUO Market Research, waar zij vooral kwantitatief onderzoek uitvoert voor verschillende typen organisaties.

Annette Dorenbos, bc.

Senior onderzoeker/projectleider Lees verder

Dr. Eric Elphick

Senior onderzoeker/projectleider Lees verder

Studeerde Management, Economie en Recht aan de Hogeschool van Utrecht. Zij heeft zich na haar opleiding gespecialiseerd in marktonderzoek en heeft ruim 15 jaar ervaring als marktonderzoeker aan de klantzijde. Is sinds 2015 in dienst bij DUO Onderwijsonderzoek & Advies als onderzoeker op het gebied van MBO en VO.

Na zijn opleiding Ontwikkelings- & Onderwijspsychologie heeft Eric onder andere als docent gewerkt aan de Universiteit Leiden en later aan de Educatieve Faculteit Amsterdam. Sinds 2007 werkt hij bij DUO Onderwijsonderzoek & Advies, waarbij de nadruk ligt op kwantitatief onderzoek voor diverse educatieve organisaties.

Drs. Vincent van Grinsven

Directeur Lees verder

Sido Groenland, MSc

Medior onderzoeker/projectleider Lees verder

Na zijn studie Bestuurskunde-bestuurlijk onderzoek heeft Vincent een aantal jaren gewerkt als marketeer en uitgever bij Wolters Kluwer. Hij heeft in 1995 DUO Market Research opgericht en geleidelijk uitgebouwd tot een bureau met inmiddels 25 professionals. Is gesprekspartner voor alle typen onderzoeken: Medewerkersonderzoek, Klantenonderzoek, Communicatieonderzoek, enzovoort. Leidt veel workshops gericht op het samen met de opdrachtgever komen tot verbeteracties (naar aanleiding van resultaten van door DUO verricht onderzoek).

Na zijn studies HRM aan de Hogeschool Utrecht en Sociologie (Vraagstukken van Beleid en Organisatie) aan de Universiteit Utrecht, is Sido gaan werken bij een training- en adviesbureau. Sinds 2017 werkt hij bij DUO Market Research, waarbij de nadruk ligt op kwantitatief onderzoek, met als specialisatie Medewerkersonderzoek.

“(Medewerkers)onderzoek is voor mij een middel om goed onderbouwd te komen tot oplossingen/verbeteringen met draagvlak onder medewerkers. Ik vind het geweldig om door middel van onderzoek inzichten boven tafel te krijgen die klanten een stap vooruit kunnen helpen. Een kijkje in de keuken krijgen bij diverse opdrachtgevers en bijdragen aan vooruitgang/verbetering. Wij zijn niet van het 'uurtje-factuurtje'. Wij gaan voor de écht tevreden klant en zijn gedreven om de klant optimaal te voorzien in de informatie die wordt verlangd.”

Drs. Aart van Grootheest

Senior onderzoeker/projectleider Lees verder

Raoul Hakkenberg van Gaasbeek, MSc

Medior onderzoeker/projectleider Lees verder

Na zijn studie Economie aan de Vrije Universiteit is Aart in 1995 direct begonnen als marktonderzoeker bij Trendview. Sinds 2010 werkt hij bij DUO Onderwijsonderzoek & Advies, waarbij de nadruk ligt op kwantitatief onderzoek voor educatieve uitgeverijen en andere educatieve partijen die onderzoek laten uitvoeren in het onderwijs.

“Ik ben marktonderzoeker geworden, omdat ik het leuk vind om actief na te denken over wat klanten willen weten. Goed doorvragen wat de achterliggende reden is om het onderzoek te laten uitvoeren en (vooral) wat de klant uiteindelijk met de resultaten van het onderzoek wil. Daarbij probeer ik, samen met onze klanten, te komen tot de beste methode om de gewenste (nieuwe) inzichten snel en efficiënt te verkrijgen. De vragen van klanten lopen doorgaans zeer uiteen. Dit maakt mijn werk afwisselend en zorgt ervoor dat ik elke dag weer met plezier de uitdagingen aanga.”

Na zijn studie Maatschappelijke Opvoedingsvraagstukken aan de Universiteit Utrecht is Raoul in 2014 begonnen als assistent-onderzoeker bij DUO Onderwijsonderzoek & Advies. Sinds 2016 is hij projectleider van diverse onderzoeken in en rondom het onderwijs, waarbij de nadruk ligt op kwantitatief onderzoek onder ouders, leerlingen en medewerkers.

“Het is belangrijk dat klanten een duidelijk inzicht krijgen in de tevredenheid van alle betrokkenen in en rondom de organisatie. Het uitvoeren van onderzoek waarmee de klant direct aan de slag kan, is dan ook een belangrijk streven van ons bureau. Op deze manier kunnen onze klanten adequaat inspelen op de ontwikkelingen binnen de organisatie en binnen het werkveld.”

Corinne van Houwelingen

Projectcoördinator Lees verder

Sofie Hoving, MSc

Onderzoeksassistent Lees verder

Vanaf augustus 2004 werkzaam bij DUO in diverse functies. Sinds 2013 werkzaam als projectcoördinator voor de diverse onderzoeken die wij doen voor het onderwijs.

“Als coördinator heb ik een ondersteunende rol in ons team van onderzoekers. De afwisseling in het werk en de contacten met onze opdrachtgevers maken dat ik met veel plezier iedere dag naar mijn werk ga.”

Na haar studie Toegepaste Cognitieve en Neurobiologische Psychologie aan de Universiteit Utrecht werkt Sofie sinds 2019 als onderzoeksassistent bij DUO Onderwijsonderzoek & Advies.

“In mijn functie ondersteun ik projectleiders dagelijks bij de voorbereiding, het programmeren en rapporteren van op maat gemaakt marktonderzoek. Elke organisatie is anders, waardoor het werk afwisselend, uitdagend en leerzaam is!”

Yaron van Keulen, MSc

ICT-coördinator Lees verder

Lotte Lurvink, MSc

Projectleider Lees verder

Na zijn studie Sociale- en Organisatiepsychologie aan de Universiteit Utrecht, is Yaron in 2016 gaan werken bij DUO Onderwijsonderzoek & Advies als onderzoeker en ICT-medewerker. Tijdens zijn werk heeft hij zich verder gespecialiseerd op het gebied van programmeren en Yaron houdt zich nu bezig met alle technische ontwikkelingen bij DUO Onderwijsonderzoek & Advies

“DUO Onderwijsonderzoek & Advies probeert processen zoveel mogelijk efficiënt in te richten. Aan elke fase tussen een onderzoeksopzet en rapportage komt veel IT te pas. Vanuit mijn rol draag ik bij aan het ontwikkelen van een zo efficiënt mogelijk werkproces binnen DUO.”

Na haar studies Voeding en Diëtetiek aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen en Health Science aan de VU, is Lotte in 2018 begonnen als assistent-onderzoeker bij DUO Onderwijsonderzoek & Advies. Sinds 2019 werkt zij als projectleider van diverse onderzoeken in het onderwijs.

“De veelzijdigheid van onderzoek en het samenwerken met diverse opdrachtgevers spreken mij aan in het werk als projectleider. Door in het onderzoeksproces goed en regelmatig af te stemmen met de opdrachtgevers, leveren wij resultaten waar opdrachtgevers in de praktijk direct mee aan de slag kunnen.”

Drs. Brigitte Mors

Senior Projectleider Lees verder

Karin Nauta

Medior onderzoeker/projectleider Lees verder

Na haar opleiding Sociale Psychologie aan de Universiteit Leiden met als afstudeerrichting Onderzoek, heeft Brigitte onder andere bij Intomart GfK gewerkt. Sinds 2007 werkt zij bij DUO Onderwijsonderzoek & Advies, waarbij zij zich gespecialiseerd heeft in Medewerkersonderzoek.

“Als onderzoeker kom ik in contact met grote, middelgrote en kleine scholen in het primair en voortgezet onderwijs. Ik vind het leuk om binnen die verschillende contexten met de contactpersonen af te stemmen hoe we het Medewerkersonderzoek inrichten, zodat ze na afloop direct concreet aan de slag kunnen met de resultaten. Het is prettig om te merken dat scholen tevreden zijn over het verloop van het totale onderzoeksproces en over onze flexibele, snelle en kwalitatief goede dienstverlening.”

Door haar werk als HR & Businessmanager in een commerciële organisatie, heeft Karin de afgelopen jaren een ruime ervaring opgebouwd in het omgaan met klanten en medewerkers op uiteenlopende HR-gebieden. Sinds 2019 werkt zij bij DUO als projectleider voor Medewerkersonderzoek.

“Een goede medewerker is een ambassadeur voor je onderneming. Achterhalen hoe een medewerker zijn werk beleeft, wat hem motiveert en waar de “pijnpunten” liggen; dat in kaart brengen en in het totale perspectief zien: dat is de uitdaging! Ik word er blij van als ik de opdrachtgever het inzicht en de handvatten kan geven om samen met zijn medewerkers het bedrijf succesvoller te laten zijn.”

Mr. Chris Roerdink

Medior onderzoeker/projectleider en teamcoördinator Lees verder

Drs. Moniek de Weerd

Senior onderzoeker/projectleider Lees verder

Tijdens zijn studie Bestuursrecht is Chris in 2010 bij DUO Onderwijsonderzoek & Advies begonnen als onderzoeksassistent. Sinds 2013 is hij werkzaam als projectleider, waarbij de nadruk ligt op kwantitatief onderzoek onder leerlingen, ouders en medewerkers in het onderwijs.

“Klanten op heldere wijze inzicht geven in hun sterke punten en verbeterpunten, daar ligt onze uitdaging. Bij DUO leveren we maatwerk en staat de wens van de klant centraal en dat geeft ons de ruimte om tot de juiste onderzoeksvragen en antwoorden te komen.”

Na haar studie Sociale Psychologie aan de Universiteit Utrecht en master Communicatiewetenschap aan de Radboud Universiteit Nijmegen, is Moniek gaan werken bij Toppen Onderzoek & Beleid in Utrecht. Sinds 2009 werkt zij bij DUO Onderwijsonderzoek & Advies. Moniek is breed inzetbaar op verschillende onderzoeksterreinen voor alle onderwijssoorten, met het MBO als specialisatie.

“Met klanten meedenken over de beste aanpak van een onderzoek en hen helpen bij de analyse en duiding van de resultaten, maken mijn werk iedere dag een ontzettend leuke uitdaging. Bedenken hoe we een onderzoek zo bruikbaar mogelijk kunnen maken en dan merken dat de resultaten daadwerkelijk antwoord geven op de vragen van de klant en ze er echt mee verder kunnen, geeft veel voldoening.”

Aline Willemsen, MSc

Onderzoeker Lees verder
Up