Loopbaanonderzoek

Situatie van gediplomeerden langere tijd na afstuderen

Loopbaanonderzoek

Situatie van gediplomeerden langere tijd na afstuderen

Loopbaanonderzoek

  • L

Het loopbaanonderzoek is een vervolgmeting op het Schoolverlatersonderzoek MBO. Bij het Loopbaanonderzoek worden de gediplomeerden van een schooljaar circa 2 jaar nadat zij uw school met een diploma hebben verlaten, opnieuw bevraagd.

Het Loopbaanonderzoek is bedoeld om meer inzicht te krijgen in de bestemming van uw schoolverlaters enige jaren na diplomering.

U kunt het loopbaanonderzoek ook inzetten zonder voorafgaande deelname aan het Schoolverlatersonderzoek MBO. We vertellen u graag over de mogelijkheden.

Vragenlijst
De vragenlijst die wij de gediplomeerde schoolverlaters van uw school voorleggen, bevat een mix van basisvragen (vragen die we schoolverlaters nagenoeg altijd voorleggen) en eventueel extra vragen die recht doen aan de specifieke situatie van uw school.

Methode
Indien mogelijk voeren we het Loopbaanonderzoek online uit. De schoolverlaters ontvangen een e-mail en/of sms waarin we ze – namens uw school – uitnodigen om de online (vervolg)vragenlijst in te vullen.
Als een ‘100% online aanpak’ voor uw school niet mogelijk is, kunt u er ook voor kiezen om (een deel van) de schoolverlaters schriftelijk te benaderen.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u hier de brochure downloaden. Zie pagina 10 en 11 van deze brochure voor het Schoolverlatersonderzoek MBO en het Loopbaanonderzoek.

  • Een afspraak maken


  • Uw gegevens

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.