Schoolverlatersonderzoek MBO

Inzicht in uw extern rendement

Schoolverlatersonderzoek

  • S

Met het Schoolverlatersonderzoek MBO geven wij u onder meer inzicht in:

  1. de bestemming van uw schoolverlaters van het afgelopen schooljaar: welke vervolgopleiding volgen zij en/of welk beroep oefenen ze uit (circa 8 maanden nadat ze uw instelling met een diploma hebben verlaten)?
  2. wat voor soort werk uw schoolverlaters hebben, wat voor type dienstverband zij hebben en bij welk type bedrijf zij werken;
  3. wat voor vervolgopleiding uw schoolverlaters volgen, op welk niveau en bij welke instelling;
  4. het oordeel van uw schoolverlaters over uw onderwijsinstelling: Vinden zij dat uw school hen goed heeft begeleid bij hun vervolgstap? Sluit de vervolgopleiding/het werk goed aan bij de opleiding die zij op uw school hebben genoten? Enzovoort;
  5. en voor alle bovenstaande doelstellingen: hoe uw onderwijsinstelling scoort ten opzichte van landelijke cijfers (de MBO-benchmark).

Methode

Indien mogelijk voeren we het onderzoek onder uw schoolverlaters online uit. De schoolverlaters ontvangen een e-mail en/of sms waarin we ze – namens uw school – uitnodigen om de online vragenlijst in te vullen. Als een ‘100% online aanpak’ voor uw school niet mogelijk is, overleggen we graag over andere mogelijkheden (bijvoorbeeld een schriftelijke vragenlijst). 

100% maatwerk

De vragenlijst die wij de gediplomeerde schoolverlaters van uw instelling voorleggen, bevat een mix van basisvragen (vragen die we schoolverlaters nagenoeg altijd voorleggen) en eventueel extra vragen die recht doen aan de specifieke situatie van uw instelling.

Meer informatie

Voor meer informatie (werkwijze, kosten, enzovoort) kunt u hier de brochure Schoolverlatersonderzoek MBO downloaden.

  • Offerte aanvragen en/of een afspraak maken


  • Voor het opstellen van de offerte willen we graag weten om hoeveel gediplomeerde schoolverlaters (schooljaar 2018-2019) het naar verwachting gaat en welk percentage van deze schoolverlaters we naar verwachting we op hun privé e-mailadres kunnen bereiken (met het verzoek om de online vragenlijst in te vullen).
  • Uw gegevens

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.