Werkbeleving leerkrachten in coronatijd

Hoe vergaat het uw leerkrachten? Wat gaat goed en wat moet beter? Hoe moet de 'routekaart' er tot einde dit schooljaar uitzien?

Werkbeleving leerkrachten in coronatijd

Hoe vergaat het uw leerkrachten? Wat gaat goed en wat moet beter? Hoe moet de 'routekaart' er tot einde dit schooljaar uitzien?

Werkbeleving leerkrachten in coronatijd

 • T

Het gaat goed, maar toch

De meeste leerlingen en ouders zijn tevreden over hoe hun school omgaat met de coronacrisis. Leerkrachten en schoolleiding doen er dan ook alles aan om het onderwijs goed te laten verlopen. Maar hoe staan de leerkrachten er zelf voor?
Wij hebben onderzoek (januari 2021) verricht naar hoe leerkrachten in het primair onderwijs hun werk beleven in deze periode. Dat levert misschien niet direct verrassende resultaten op, maar met het onderzoek ‘maken we de vermoedens wel hard’. Zo zien we onder meer dat:

 • vier op de tien leerkrachten (nog) meer waardering van de schoolleiding ervaren;
 • de werk-privébalans van meer dan de helft van de leerkrachten (sterk) is verslechterd;
 • de samenwerking tussen leerkrachten van de verschillende ‘bouwen’ onder druk staat (dit in tegenstelling tot de samenwerking met leerkrachten van de ‘eigen bouw’ (die verloopt op veel scholen juist beter);
 • en dat op vier van de tien scholen de kwaliteit van het onderwijs, aldus de leerkrachten zelf, (sterk) is verslechterd.

Factsheet Werkbeleving leerkrachten PO in coronatijd
Als u meer wilt weten, kunt u hiernaast de Factsheet Werkbeleving leerkrachten in coronatijd (uiteraard gratis) downloaden. We hebben nog meer resultaten, meld u vooral bij ons als u daar kennis van wilt nemen.

Hoe staan uw leerkrachten ervoor? Hoe moet de routekaart er voor uw school uitzien? Wat kan en/of moet er beter?

Ook voor uw school achterhalen we graag:

 • Hoe leerkrachten hun werk momenteel beleven (en hoe de resultaten van uw school zich verhouden tot de landelijke cijfers).
 • Wat er volgens de leerkrachten zou moeten gebeuren om de komende periode goed door te komen oftewel hoe de ‘routekaart’ er voor de school uit zou moeten zien. Wat moet er vooral gebeuren en wat vooral niet?

Afspraak of offerte?

Wij maken graag een vrijblijvende (online) afspraak met u om de mogelijkheden te bespreken. U kunt ons daarvoor bellen (030 2631080), een e-mail sturen (info@duo-onderwijsonderzoek.nl) of het formulier hieronder invullen.
Als u wilt dat wij direct een offerte opstellen, met alle plezier! Ook dat kunt u hieronder aangeven.

 • Offerte aanvragen en/of een afspraak maken - Werkbeleving in coronatijd • Voor het opstellen van de offerte willen we graag weten hoeveel leerkrachten op uw school werkzaam zijn.
 • Uw gegevens

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.