Evaluatie taakbeleid VO

Naar een optimaal taakbeleid!

Evaluatie taakbeleid VO

Naar een optimaal taakbeleid!

Evaluatie taakbeleid VO

  • T

Een ruime meerderheid van de docenten in het VO (85%) geeft aan dat het taakbeleid op hun school onderwerp van discussie is. Dat blijkt uit een recent onderzoek dat wij hebben uitgevoerd onder VO-docenten.

De discussie draait met name om:

  1. Het aantal uur dat voor de verschillende taken is toegekend (42% van de VO docenten geeft aan dat hier de discussie om draait).
  2. De taakverdeling tussen de collega’s (18%).
  3. De toenemende werkdruk als gevolg van het taakbeleid van de school (16%).

Daarnaast blijkt dat de groep docenten die ontevreden is over het taakbeleid op hun school iets groter is dan de groep docenten die juist tevreden is over het taakbeleid (respectievelijk 38% en 32%). Drie op de tien docenten (29%) oordeelt neutraal over het taakbeleid en is tevreden, noch ontevreden.

Factsheet Taakbeleid – de resultaten van onderzoek onder VO-docenten
Als u meer wilt weten, kunt u hiernaast de Factsheet Taakbeleid downloaden.

Afspraak of offerte voor een evaluatie van het taakbeleid?
Wij voeren graag een Evaluatie taakbeleid voor uw school uit. Met deze evaluatie krijgt u zicht op wat uw docenten van het taakbeleid vinden en – nog belangrijker – hoe het taakbeleid kan worden verbeterd/geoptimaliseerd. Zodat alle taken naar wens worden uitgevoerd met een taakbeleid dat niet langer tot onvrede onder docenten leidt.

Wij maken graag een (vrijblijvende) afspraak met u over een mogelijke evaluatie van het taakbeleid op uw school. U kunt ons daarvoor bellen (030 2631080), een e-mail sturen (info@duo-onderwijsonderzoek.nl) of het formulier hieronder invullen.

Als u wilt dat wij direct een offerte voor een onderzoek naar het taakbeleid opstellen, met alle plezier! Ook dat kunt u hieronder aangeven.

  • Offerte aanvragen en/of een afspraak maken


  • Voor het opstellen van de offerte willen we graag weten hoeveel docenten op uw school werkzaam zijn.
  • Uw gegevens

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.