Imago-onderzoek VO

Waarom kiezen leerlingen van groep 8 voor uw school? (of juist niet ...?!)

Imago-onderzoek VO

Waarom kiezen leerlingen van groep 8 voor uw school? (of juist niet ...?!)

Imago-onderzoek VO

  • I

Als uw school te maken heeft met een teruglopend aantal nieuwe leerlingen helpen wij u graag met ‘het keren van het tij’.

Met het Imago-onderzoek VO geven wij u onder meer inzicht in 1) de concurrentiepositie van uw school, 2) de motieven waarom leerlingen groep 8 en hun ouders wel of juist niet kiezen voor uw school en 3) het imago van uw school en van de VO-scholen waarmee u concurreert.

Uiteindelijk gaat het erom dat we achterhalen hoe uw school meer leerlingen kan trekken!

Methode – aanpak
Bij het uitvoeren van het Imago-onderzoek kiezen we voor een mix van :

  • kwantitatief onderzoek waarbij wij leerlingen van groep 8 (van basisscholen in het voedingsgebied van uw school), uw huidige eerstejaars/brugklassers, hun ouders en de medewerkers van uw school een online vragenlijst laten invullen;
  • en kwalitatief onderzoek waarbij wij van leerkrachten groep 8, directeuren van basisscholen (uit het voedingsgebied) en ouders van leerlingen groep 8 een diepte-interview afnemen.

Meer informatie
Voor meer informatie over het Imago-onderzoek VO kunt u hier brochure downloaden.

Afspraak/online meeting en offerte
U kunt ons voor het inplannen van een afspraak/online meeting bellen (030 2631080), een e-mail sturen (info@duo-onderwijsonderzoek.nl) of het formulier hieronder invullen. Als u direct een offerte wilt ontvangen, kan dat uiteraard ook. Ook dat kunt u hieronder aangeven.

  • Om een offerte te kunnen opstellen willen we graag weten hoeveel basisscholen er in het voedingsgebied/verzorgingsgebied van uw school liggen:

  • Uw gegevens

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.