Imago-onderzoek VO

Waarom kiezen leerlingen groep 8 en hun ouders wel of juist niet voor uw school?

Imago-onderzoek VO

Waarom kiezen leerlingen groep 8 en hun ouders wel of juist niet voor uw school?

Imago-onderzoek VO

  • I

Met het Imago-onderzoek VO geven wij u onder meer inzicht in 1) de concurrentiepositie/ concurrentiekracht van uw school, 2) de motieven waarom leerlingen groep 8 en hun ouders wel of juist niet kiezen voor uw school en 3) het imago van uw school en van de andere (met uw school concurrerende) VO-scholen.

Uiteindelijk gaat het erom dat we achterhalen hoe uw school meer leerlingen kan trekken!

Methode – aanpak
Bij het uitvoeren van het Imago-onderzoek kiezen we meestal voor een mix van :

  • kwantitatief onderzoek waarbij wij leerlingen van groep 8 (die voor uw school zouden kunnen kiezen), de eerstejaars/brugklassers en hun ouders en de medewerkers van uw school een online vragenlijst laten invullen;
  • en kwalitatief onderzoek waarbij wij van onder meer leerkrachten groep 8 en directeuren van ‘potentieel toeleverende basisscholen’ en ouders van leerlingen groep 8 een diepte–interview afnemen.

Meer informatie
Voor meer informatie over het Imago-onderzoek VO kunt u hier brochure downloaden.

Afspraak en offerte
Het uitvoeren van een Imago-onderzoek is per definitie maatwerk en vandaar dat wij u graag eerst spreken over wat u precies wilt. We maken dan ook graag een afspraak met u: we komen met alle plezier (vrijblijvend) langs, maar we kunnen ook een telefonische afspraak/online meeting met u inplannen. Het is aan u!

U kunt ons voor een afspraak bellen (030 2631080), een e-mail sturen (info@duo-onderwijsonderzoek.nl) of het formulier hieronder invullen. We stellen daarna graag een passend (en vrijblijvend) voorstel op.

  • Een afspraak maken


    Voordat we een offerte kunnen opstellen, voeren we graag een gesprek met u (bij u op school of telefonisch/online, wat u wilt).
    Vervolgens stellen we een ‘offerte op maat’ op.
  • Uw gegevens

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.