Schoolverlatersonderzoek VO

Hoe vergaat het uw oud-leerlingen die het afgelopen schooljaar (2020/2021) uw school hebben verlaten? Welk effect heeft 'corona'?

Schoolverlatersonderzoek VO

Hoe vergaat het uw oud-leerlingen die het afgelopen schooljaar (2020/2021) uw school hebben verlaten? Welk effect heeft 'corona'?

Schoolverlatersonderzoek VO

  • S

Met het Schoolverlatersonderzoek VO geven wij u onder meer inzicht in:

  • of uw (gediplomeerde) schoolverlaters (leerlingen die uw school in mei/juni van 2021 met een diploma hebben verlaten) nog de vervolgopleiding (mbo, hbo of wo) volgen waar zij voor hebben gekozen en (zo nee) wat de redenen zijn voor het stoppen met de vervolgopleiding;
  • hoe uw schoolverlaters de overstap naar hun vervolgopleiding hebben ervaren;
  • hoe tevreden uw schoolverlaters zijn met de wijze waarop uw school ze heeft begeleid bij hun keuze voor een vervolgopleiding;
  • achterhalen of de kennis en vaardigheden die zij hebben opgedaan op uw school aansluiten op wat zij aan kennis en vaardigheden nodig hebben op hun vervolgopleiding;
  • hoe uw school scoort ten opzichte van landelijke VO–cijfers (benchmark).

Het afgelopen schooljaar was door ‘corona’ een uitzonderlijk jaar. Dat maakt het extra interessant om te weten hoe het uw schoolverlaters vergaat!

We besteden ook aandacht aan de gevolgen van corona: Heeft ‘corona’ hun keuze voor een opleiding/instelling bemoeilijkt? En als uw schoolverlaters inmiddels zijn gestopt met hun vervolgopleiding op een ROC/AOC/mbo-vakschool/hogeschool/universiteit: heeft dat (mede) te maken met het afstandsonderwijs/online onderwijs waarop die vervolgopleiding is overgestapt?

Methode

De methode van onderzoek stemmen we graag met u af: online (de schoolverlaters ontvangen een e-mail waarin we hen vragen een online vragenlijst in te vullen), schriftelijk (we sturen een brief met een inlogcode waarmee zij een online vragenlijst kunnen invullen), telefonisch (we nemen een telefonisch interview af) of een combinatie van deze methoden.

100% maatwerk

Voor het onderzoek onder vmbo-, havo- en vwo-schoolverlaters maken we gebruik van drie verschillende basisvragenlijsten. De terminologie in de vragenlijsten stemmen we volledig af op uw school. Daarnaast kunnen we vragen uit de basisvragenlijsten ‘schrappen’ die niet of minder relevant zijn voor uw school en kunnen we schoolspecifieke vragen toevoegen.

Meer informatie

Voor meer informatie (werkwijze, kosten, enzovoort) kunt u hier de brochure downloaden.

Brochure Download de brochure

Factsheet Schoolverlaters vmbo, havo en vwo

Download hieronder (gratis) de (wellicht) verrassende resultaten!

Brochure Download de factsheet!
  • Offerte aanvragen en/of een afspraak maken


  • Voor het opstellen van de offerte willen we graag weten om welke afdelingen (vmbo, havo, vwo, gymnasium) en om hoeveel schoolverlaters het gaat.
  • Uw gegevens

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.