Werkbeleving docenten en OOP-ers in coronatijd

Hoe vergaat het uw medewerkers? Wat gaat goed en wat moet beter? Hoe moet de 'routekaart' er tot einde dit schooljaar uitzien?

Werkbeleving docenten en OOP-ers in coronatijd

Hoe vergaat het uw medewerkers? Wat gaat goed en wat moet beter? Hoe moet de 'routekaart' er tot einde dit schooljaar uitzien?

Werkbeleving medewerkers in coronatijd

 • T

Het gaat goed, maar toch

De meeste leerlingen en ouders in het VO zijn tevreden over hoe hun school omgaat met de coronacrisis. De schoolleiding en de medewerkers doen er dan ook alles aan om het onderwijs goed te laten verlopen. Maar hoe staan de docenten en de OOP-ers er zelf voor?

Wij hebben onderzoek verricht naar hoe VO-docenten hun werk beleven in deze periode. Dat levert misschien niet direct verrassende resultaten op, maar met het onderzoek ‘maken we de vermoedens wel hard’. Zo zien we onder meer dat:

 • een op de drie docenten meer waardering van de schoolleiding ervaart;
 • de werk-privébalans van twee derde van de docenten (sterk) is verslechterd;
 • op een van de drie scholen de samenwerking tussen de teams en op een op de vier scholen de samenwerking tussen de secties (sterk) is verslechterd;
 • en dat op de helft van de scholen de kwaliteit van het onderwijs, aldus de docenten zelf, (sterk) is verslechterd.

 

Factsheet Werkbeleving docenten VO in coronatijd

Als u meer wilt weten, kunt u op deze webpagina (rechts) de Factsheet Werkbeleving docenten VO in coronatijd (uiteraard gratis) downloaden. We hebben nog meer resultaten, meld u vooral bij ons als u daar kennis van wilt nemen.

 

Hoe staan uw medewerkers ervoor? Hoe moet de routekaart er voor uw school uitzien? Wat kan en/of moet er beter?

Ook voor uw school achterhalen we graag:

 • Hoe docenten en OOP-ers hun werk momenteel beleven (en hoe de resultaten van uw school zich verhouden tot de landelijke cijfers).
 • Wat er volgens de docenten en de OOP-ers zou moeten gebeuren om de komende periode goed door te komen oftewel hoe de ‘routekaart’ er voor de school uit zou moeten zien. Wat moet er vooral gebeuren en wat vooral niet?

 

Afspraak of offerte?

Wij maken graag een vrijblijvende (online) afspraak met u om de mogelijkheden te bespreken. U kunt ons daarvoor bellen (030 2631080), een e-mail sturen (info@duo-onderwijsonderzoek.nl) of het formulier hieronder invullen.
Als u wilt dat wij direct een offerte opstellen, met alle plezier! Ook dat kunt u hieronder aangeven.

 • Offerte aanvragen en/of een afspraak maken - Werkbeleving in coronatijd • Voor het opstellen van de offerte willen we graag weten hoeveel medewerkers op uw school werkzaam zijn.
 • Uw gegevens

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.