Markt- en beleidsonderzoek onder leraren en schoolleiders

Onderzoek naar klanttevredenheid, opinie-onderzoek, imago-onderzoek, beleidsevaluatie, effectmeting, enzovoort.

Markt- en beleidsonderzoek onder leraren en schoolleiders

Onderzoek naar klanttevredenheid, opinie-onderzoek, imago-onderzoek, beleidsevaluatie, effectmeting, enzovoort.

Markt- en beleidsonderzoek

 • P

Wij verrichten markt- en beleidsonderzoek voor organisaties die zich op het onderwijsveld richten: musea en andere culturele instellingen, onderwijsadviesbureaus, goede doelen, educatieve uitgeverijen, ontwikkelaars van (digitale) leermiddelen, ICT-leveranciers, enzovoort.

Wij helpen ook uw organisatie graag verder met onderzoek onder bestuurders en schoolleiders, ICT-coördinatoren, decanen, VO-docenten, teamleiders, leerkrachten in de onder-/midden-/bovenbouw van het basisonderwijs, taal-, reken- en cultuurcoördinatoren, IB-ers en zorgcoördinatoren of een nog andere onderzoeksgroep nog anders. Het kan gaan om een:

 • naamsbekendheid- en imago-onderzoek;
 • onderzoek naar de marktkansen van een (nog te ontwikkelen) educatief product/educatieve dienst;
 • klanttevredenheidsonderzoek (voor een methode, een digitaal leermiddel, een educatief product/educatieve dienst);
 • opinieonderzoek;
 • beleidsonderzoek/beleidsevaluatie;
 • effectmeting.

We bepalen met u wat passend is voor uw onderzoeksvraag: kwantitatief onderzoek (het uitzetten van een online vragenlijst) en/of kwalitatief onderzoek (groepsgesprekken en/of diepte-interviews).

Inzet van online panels en/of de onderwijsdatabase
We werken (o.a.) met online panels: Online Panel Leerkrachten Basisonderwijs (3.000 leerkrachten evenredig verdeeld over de groepen 1/2 tot en met 8), Online Panel Schoolleiders Basisonderwijs (650 schoolleiders), Online Panel Docenten VO (2.500 docenten) en het Online Panel Schoolleiders VO (400 schoolleiders). De leden van deze panels benaderen wij regelmatig voor het invullen van ‘onderwijsrelevante online vragenlijsten’. Maar deze leden nodigen wij ook uit om deel te nemen aan groepsgesprekken of aan diepte-interviews (op school of online).

Voor andere onderzoeksgroepen (decanen, intern begeleiders, taal-/lees-/rekencoördinatoren, ICT-managers, enzovoort) zetten we onze onderwijsdatabase in die de namen en e-mailadressen van tal van onderwijsfunctionarissen bevat.

Er is eigenlijk geen ‘onderwijsdoelgroep’ die we niet kunnen bereiken. Dat in combinatie met onderzoekers die het onderwijsveld door en door kennen, maakt dat wij voor u de juiste partner zijn!

Online meeting inplannen
Wij plannen graag een online meeting met u in om uw onderzoeksvraag en onze mogelijkheden te bespreken. Als u een meeting wilt inplannen, kunt u dat hieronder aangeven.

U kunt ook telefonisch contact opnemen met Aart van Grootheest of Vincent van Grinsven (030 2631080) om uw onderzoeksvraag te bespreken.

Direct een offerte aanvragen?
U kunt uiteraard ook direct een offerte aanvragen. Hieronder kunt u aangeven wat uw onderzoeksvraag is. Wij gaan dan aan de slag en melden ons op korte termijn met een voorstel.

 • Offerte aanvragen en/of een afspraak maken • Als u hieronder wilt aangeven 'wat u wilt onderzoeken' en onder 'welke groep(en) onderwijsprofessionals', graag!
 • Uw gegevens

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.