Markt- en beleidsonderzoek onder onderwijsprofessionals

Onderzoek naar klanttevredenheid, opinie-onderzoek, imago-onderzoek, beleidsonderzoek, effectmeting, enzovoort.

Markt- en beleidsonderzoek onder onderwijsprofessionals

Onderzoek naar klanttevredenheid, opinie-onderzoek, imago-onderzoek, beleidsonderzoek, effectmeting, enzovoort.

Markt- en beleidsonderzoek

 • P

Wij verrichten markt- en beleidsonderzoek voor organisaties die zich op het onderwijsveld richten: culturele instellingen, onderwijsadviesbureaus, goededoelenorganisaties, educatieve uitgeverijen, ontwikkelaars van digitale leermiddelen, ICT-leveranciers, enzovoort.

Wij helpen ook uw organisatie graag verder met onderzoek onder bestuurders, schoolleiders, ICT-coördinatoren, decanen, docenten wiskunde, teamleiders, leerkrachten in de bovenbouw van het basisonderwijs, cultuurcoördinatoren of nog anders. Het kan gaan om een:

 • naamsbekendheid- en imago-onderzoek;
 • onderzoek naar de marktkansen van een (nog te ontwikkelen) educatief product/educatieve dienst;
 • klanttevredenheidsonderzoek;
 • opinieonderzoek;
 • beleidsonderzoek/beleidsevaluatie;
 • effectmeting.

We bepalen met u wat passend is voor uw onderzoeksvraag: kwantitatief onderzoek (meestal het uitzetten van een online vragenlijst) en/of kwalitatief onderzoek (groepsgesprekken en diepte-interviews).

Inzet van online panels en/of de onderwijsdatabase
We werken (o.a.) met online panels: Online Panel Leerkrachten Basisonderwijs (3.000 leerkrachten evenredig verdeeld over de groepen 1/2 tot en met 8), Online Panel Schoolleiders Basisonderwijs (650 schoolleiders), Online Panel Docenten VO (2.500 docenten) en het Online Panel Schoolleiders VO (400 schoolleiders). De leden van deze panels zetten wij regelmatig in voor het invullen van ‘onderwijsrelevante online vragenlijsten’. Maar deze leden nodigen wij ook uit om deel te nemen aan groepsgesprekken of aan diepte-interviews.

Voor andere onderzoeksgroepen (decanen, intern begeleiders, taal-/lees-/rekencoördinatoren, ICT-managers, enzovoort) zetten we onze onderwijsdatabase in die gegevens van tal van onderwijsfunctionarissen bevat.

Afspraak maken/online meeting inplannen
Wij komen graag bij u langs om uw onderzoeksvraag te bespreken of plannen graag een online meeting in. Als u een afspraak/meeting wilt inplannen, kunt u dat hieronder aangeven.

U kunt ook telefonisch contact opnemen met Aart van Grootheest of Vincent van Grinsven (030 2631080) om uw onderzoeksvraag te bespreken.

Direct een offerte aanvragen?
U kunt ook direct een offerte aanvragen. Hieronder kunt u aangeven wat u (globaal) zou willen onderzoeken. Wij gaan dan aan de slag!

 • Offerte aanvragen en/of een afspraak maken • Als u hieronder wilt aangeven 'wat u wilt onderzoeken' en onder 'welke groep(en) onderwijsprofessionals', graag!
 • Uw gegevens

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.